lørdag den 15. januar 2011

Fødselsdagsforberedelser

Week-enden er over os. Ih hvor jeg elsker det. Dagen startede med at sende den bedste halvdel på togtur. Han skal være arbejdsmand hos nogle gode venner, som skal have lagt gulv i deres næsten færdige nye hus.

Jeg fik taget hul på løbebylden igen. Jeg tør ikke løbe, når det er snevejr, isglat osv. Ja, jeg mangler forbrændingen, men da jeg jo runder et skarpt hjørne iår, er jeg ved at komme i den alder, hvor jeg har mine knæer, ankler mm for kært, til at udsætte dem for usikre løbeture. Med det sagt, var det SKØNT at komme afsted igen. Tempoet lidt afdæmpet, men længden bedre end forventet.

På torsdag fylder Trildebær 9 år - og da ugen er tætpakket med aftaler, så starter forberedelserne idag. Jeg er nu mest til helt friskbagt brød - men må også erkende, at skal det være hjemmebagt denne gang, så må ambitionsniveauet sænkes lidt. Så dagen idag skal bruges til at bage masser af boller til lørdagens 2 fødselsdagsfester. De bliver fyldt med smør, frosset ned inden de er helt afkølede og så håber jeg på, at de efter en optøning og en tur i ovnen inden serveringen lørdag, kommer til at smage så godt som friskbagte.

Opskriften får du her :
50 gr gær
2 dl mælk
100 gr smør
50 gr sukker
1 tsk salt
1 æg
500 gr hvedemel
kardemomme eller vanille efter smag

Gæren opløses i den lune mælk og herefter blandes de øvrige ingredienser i. Ælt dejen godt inden den stilles til hævning.
Min erfaring med denne opskrift er, at jo længere dejen får lov at hæve, både før og efter bollerne er formet - jo mere lette og luftige bliver de.
Der bliver 12 store boller af denne portion - som bages i 11-13 min ved 205 gr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar